Thursday, 11 August 2016

10# DIY SOHO KECILKU

Text : Fathiah bt Abdullah
Gambar : Fathiah bt Abdullah

Sejak berniaga online ini, saya dah mula pandai nak sediakan satu kawasan khas untuk menulis. Kalau dulu masa bujang tulis atas katil sahaja. Baca buku pun atas katil.

Tapi tidak sekarang. Kini terhasillah SOHO kecil disebalik almari. Yang mana asalnya ialah meja solek. Bersambung dengan almari baju. Almaklum lah duduk kuarters almari dah memang sedia ada melekat di dinding.

Meja ini besar juga. Nak tunggu bermakeup tak tahi bila. Sebab saya jenis tepek bedak tepek gincu siap. Meja ini DIY sahaja. Guna 2 rak yang tak digunakan. Rak biru hadiah kahwin rak pink adik punya. Tindihkan dua-dua rak, maka terhasil lah rak buku ala-ala ofis.

Boleh letak dokumen-dokumen penting dan resit-resit belian stok. Baru selesa nak menulis dan cari ilham.

Ni idea simple dari seorang surirumah. Nak jimat la katakan.

No comments:

Post a Comment